Posted on: March 22, 2021 Posted by: Franky Van der Elst Comments: 0

Deze primeur met 355 pk op Pikes Peak is heel sneaky en onopvallend. Vandaar dat er ook persfoto’s werden verstuurd.

Nu autoshows een beetje passé lijken te zijn, worden fabrikanten heel creatief. Online onthullingen, speciale evenementen, films, clips; fabrikanten zien andere mogelijkheden om hun auto’s onder de aandacht te brengen.

Voor vandaag hebben we een originele primeur. Namelijk een nieuwe wagen die als trekauto op Pikes Peak zijn primeur maakt. Acura, het luxemerk van Honda, doet op de Pikes Peak heuvelklim mee met enkele zwaar aangepaste modellen, waaronder de Acura NSX en TLX Type-S.

Primeur met 355 pk

Om die racers te vervoeren, heeft Acura bedacht om die auto’s op een trailer te zetten die getrokken worden door, jawel, een heuse primeur! Het gaat om de Acura MDX Type S. Mocht je de Acura MDX niet kennen, dat is een keurige middenklasse crossover. Sterker nog, het was destijds samen met de BMW X5 en Lexus RX300 een van de eerste crossovers voor het asfalt.

Inmiddels zitten alweer op de vierde generatie van de MDX. Acura vond het tijd voor een topversie. Die topversies heten steevast ‘Type-S’ bij deze luxe Honda’s. Onder de kap ligt nu niet de bekende een 3.5 V6 zonder turbo (die er normaal altijd in ligt), maar een 3.0 V6 mét turbo, goed voor 355 pk aan vermogen en 479 Nm aan koppel. De MDX Type S is altijd voorzien van vierwielaandrijving (SH-AWD) en uiteraard een tientraps automaat.

Leave a Comment