Posted on: January 22, 2021 Posted by: Franky Van der Elst Comments: 0

De nieuwe 911 GT Street R is niet echt subtiel. Maar dat was blijkbaar ook niet de bedoeling.

Tijdens de rijtest van de Porsche 992 Turbo S hebben we @Wouter niet horen zeggen dat het wel sneller mocht. Qua snelheid, wegligging en remmen is de Turbo S zo ongeveer perfect. Koppel dat aan een ideale Alltagstauglichkeit en je hebt misschien wel de perfecte sportauto voor alle omstandigheden. Op de Nordschleife, op de dragstrip, op de Autobahn, op de P.C. Hooft of op de parking van het trainingskamp in Zeist: de 911 Turbo komt altijd tot zijn recht.

Mochten op de genoemde locaties al te veel 911 Turbo’s zijn, niet getreurd. De 992 GT Street R van TechArt heeft namelijk meer van alles én is een stuk zeldzamer. De GT Street is al jarenlang een begrip bij TechArt. Het gaat in alle gevallen om een 911 Turbo, die op heel veel punten is aangepast. Het is niet zomaar een chipje en verlagen, maar een complete makeover.

TechArt GT Street R

Zo is de bodykit van de 911 GT Street R behoorlijk opvallend. Niet een subtiel lipje en spoilertje, maar een complete kit die ervoor zorgt dat je altijd goed opvalt. Dat niet alleen, volgens TechArt heeft de kit ook daadwerkelijk een functie. Zo zorgt het ervoor dat de lift bij 140 km/u op de vooras vermindert met 45%. Maar er is meer! Ook de luchtgeleiding naar de intercooler is namelijk verbeterd. Daarnaast is de downforce op de achteras toegenomen.

Leave a Comment